JANGKA HAYAT DAGING DI DALAM PETI SEJUK & PETI SEJUK BEKU | |||
NO. | MAKANAN | SUHU PETI SEJUK (4 OC) | SUHU PETI SEJUK BEKU (-18 OC) |
1. | Daging Lembu | | |
| Ø ‘Steak’ | 2-3 hari | 10-12 bulan |
| Ø ‘Roast’ | 3-4 hari | 10-12 bulan |
2. | Khinzir | | |
| Ø ‘Pork Chops’ | 2-3 hari | 3-4 bulan |
| Ø ‘Roast’ | 3-4 hari | 4-5 bulan |
3. | ‘Veal’ | | |
| Ø ‘Veal Chops’ | 2-3 hari | 4-5 bulan |
| Ø ‘Roast’ | 3-4 hari | 4-5 bulan |
4. | Daging Kisar | 1-2 hari | 2-3 bulan |
5. | Daging Organ Dalaman | 1-2 hari | 3-4 bulan |
6. | Sosej | 1-2 hari | 2-3 bulan |
7. | Daging Salai | 6-7 hari | 1-2 bulan |
8. | Daging Yang Dimasak | 3-4 hari | 2-3 bulan |
9. | ‘Stew’ | 2-3 hari | 6 bulan |
10. | Daging Yang Dipaket Dalam Bentuk Vakum | Mengikut Tarikh Luput | Tidak Digalakkan |