BAHAN-BAHAN
A
Secawan Pes Kari Hijau
400ml Santan Pekat (2 biji kelapa)
500ml Santan yang diperah kali kedua
30g Daun Selasih segar
B
500g Udang
2 sudu besar Gula
50g Terung Pipit
1 biji Terung Bulat
2 biji Cili Merah
2 biji Cili Hijau
3 helai Daun Limau Purut
C
2 sudu besar Sos Ikan
Garam secukup rasa
KAEDAH
1) Panaskan Santan Pekat ke dalam periuk. (kacau sehingga minyak menyisih)
2) Masukkan Pes Kari Hijau (masak sehingga wangi)
3) Masukkan Bahan B (goreng sehingga masak)
4) Tuangkan santan yang diperah kali kedua, Daun Selasih Segar & Bahan C untuk dirasa.
5) Tunggu beberapa minit & siap untuk dihidangkan.
6) Hidangkan bersama nasi.
Selamat Mencuba...!!!