# Boleh didapati dalam 2 bentuk :-
a) Mixer Bench Mounted 4-20 Liter
b) Mixer Floor Mounted 20-100 Liter
# Digunakan untuk mengadun kek, memukul telur, & menguli doh.
# Mangkuk adunan & alat pengadun yang berlainan bentuk mengikut kegunaan.
# Diperbuat daripada bahan yang bermutu tinggi & senang dibersihkan.
# 3 Jenis Alat Pengadun :-
i) Wire Whip/Balloon Whisk
- Mengadun adunan cair & lembut
- Kek span, meringue, batter & krim putar (kelajuan yang maksimum)
ii) Dough Hook/Dough Arm
- Menguli adunan yang agak keras/kental.
- doh beryis spt. roti (kelajuan no.1)
iii) Paddle/Beater
- Mengadun adunan yang mengandungi kelikatan yang sederhana
- Spt. kek putar, adunan pastry choux & adunan pastry rapuh (kelajuan yang sederhana)